OPPLEV VERDENSARVEN OG ÆRFUGLENES RIKE

Juli

6 timer

I hele juli kjører vi faste turer til verdensarvområdet Vega. På denne turen får du mulighet til å oppleve verdensarven og få et unikt innblikk i ærfuglenes rike. Du bestemmer selv om du vil bli med på hele turen eller hoppe på eller av på et av stoppene langs ruten. 

 

Turen starter i Sandnessjøen og har faste avganger tirsdag, torsdager og søndager, i hele juli. Vi går gjennom et mylder av små holmer og skjær og båtturen i seg selv er vakker der vi kommer tett på Vegas skjærgård. 

 

Første stopp er på Gardsøya på Vega, like ved det unike Verdensarvsenteret.Her kan du lære mer om livet ute i Vegaøyan og om hvordan ærfugldrift og fiskerbondeliv førte til UNESCOs Verdensarvstatus. Dette er også stoppen for deg som vil bryne deg på Vegatrappa eller den noe mer luftige via Ferrata opp til Ravnfloget. Uansett hvilken vei du velger, får du fantastisk panoramautsikt over Helgelandskysten og storhavet fra toppen av Ravnfloget. 

Ærfugl_Helgeland Reiseliv
Kathrine-Soergaard_nordnorge.com

Helgeland Reiseliv / www.visithelgeland.com

Tore Schöning Olsen / www.nordnorge.com

Kathrine Sørgaard www.nordnorge.com

 

Videre går turen til Utværet Lånan somer ærfuglens rike. Øyfolket har tatt vare på fuglen, gjort opp reir og vernet den i hekketida. Til gjengjeld har fuglen kommet tilbake hver vår og gitt dem dun og egg. En spennende – og lite kjent – kultur har utviklet seg rundt arbeidet med reir og dun. En historie som handler om øyfolkets viten om at når du gir noe, får du noe tilbake. Denne bærekraftige tradisjonen er så spesiell og viktig at den har fått plass på Unescos verdensarv liste. Fuglevokterne guider oss rundt på øya og vi får høre om deres historie og arbeid som fuglevoktere. 

Les mere på www.lanan.no

 

Faste avganger tirsdager, torsdager og søndager i juli. Du velger selv om du vil bli med på hele turen eller hoppe av eller på båten fra Vega eller Lånån.  Ombord kan det fås kjøpt et utvalg av varme og kalde drikker, og i tillegg har båten også bevilling for alkohol med alle rettigheter. 

 

Tider: 
 

1200 fra Sandnessjøen

1315 fra Vega til Lånan

1600 fra Lånan til Vega

1645 fra Vega tilbake til Sandnessjøen

1800 Ankomst Sandnessjøen

Dersom du ønsker et skreddersydd opplegg på Vega-øyene utenom vår faste rute og sesong, ta kontakt så så kan vi planlegge en egen tur for deg og ditt selskap.