top of page
foto:Lundefugl-Marten-Bril.jpg

Copyright: Marten Bril

LUNDEFUGLEN PÅ LOVUND

April - august
Heldagstur 


På vakre Lovund kan du oppleve Helgelands største lundefugl-koloni som består av opp mot 300 000 lundefugler. Hvert år i midten av april, inntar Lundefuglen sitt hekkested på Lovund. Fra gammelt av har lovundfolket sagt at "lun'j kjæm den 14.april". Og slik har det blitt, ofte hvert fall. Hvert år den 14.april arrangeres lundkommardagen. Om fuglene er pålitelige vil  man se flere hundre tusen fugler komme inn fra havgapet for å finne seg til rette i lundeura på Lovundfjellet. En spektakulær hjemkomst som bør oppleves! Lovund Skyss organiserer egne turer til Lovund under lundkommardagen. 
 

LovundfotoHansPetterSørensen.jpeg

Copyright: Hans Petter Sørensen / FarOutFocus

 Etter endt hekkesesong mot slutten av august forlater lundefuglen øya. Da drar den ut i sitt rette element: havet utenfor Norge og Nordsjøen. Der ute lever den uten fast fotfeste gjennom en hard høst og vinter på stadig matjakt. Lunden, som i hekketida trykker seg sammen i store kolonier, sprer seg nå utover det store havet og er meget vanskelig å observere. Den fine fargedrakten forsvinner - og under fjærbyttet kan den knapt fly. I sommermånedene kan man imidlertid observere lundefuglen i lundeura og til sjøs der den jakter mat til hekketida.

Ombord kan det fås kjøpt et utvalg av varme og kalde drikker, og i tillegg har båten også bevilling for alkohol med alle rettigheter.

Vil du oppleve lundefuglen? Ta kontakt med oss for mer informasjon og la oss komme med eksklusivt tilbud på tur til Lundefuglens rike.  Vi ordner det du trenger av transport, losji, mat og guider. 


 
 

bottom of page