top of page

SAMARBEIDSPARTNERE

Vi har en en rekke unike og spennende steder langs kysten vår. Lovund Skyss har et nært samarbeid med flere av disse og kan tilby både skyss og organisere pakketurer. Les mer om våre samarbeidspartnere og la deg inspirere til drømmeferie langs verdens vakreste kyst!

ad.jpeg

Adventure Helgeland

Reiselivskjeden Adventure Helgeland har spesialisert seg på å skreddersy innholdsrike kvalitetspakker til enkeltpersoner, grupper, firma og øvrige reiselivstilbydere, nasjonalt og internasjonalt. 

lovundhotell.jpg

Lovund Hotell

En øy, et hotell, litt utenom det vanlige. Vakkert beliggende ytterst på  Helgelandskysten. Her kan du bo på et av Helgelands aller flotteste hoteller og nyte kortreist nordnorsk mat med utsikt over havgapet og midnattsola. 

raus bryggeri.jpg

Raus bryggeri

 

Hos Raus bryggeri på Nesna lager de godt og lettdrikkelig øl inspirert av nord. Lokale for ølsmaking og eventer med opptil 80 personer. 

augustbryggo.jpg

Augustbryggo

Augustbryggo er en kulturarena på Seløy i Herøy kommune som består av restaurant, overnatting og visningssenter. Visningssenteret ivaretar og skal vise fiskeri og havbrukshistorien på Helgeland. Her kan du se utviklingen fra starten – til i dag.

myken destilleri

Myken Destilleri

,

I det gamle fiskemottaket i det tradisjonelle fiskeværet Myken, 32 km fra fastlandet, finnes  verdens første arktiske whiskydestilleri.  I tillegg produseres gin for de lange, lyse sommernetter. Bli med på omvisning  og prøvesmaking på destilleriet. 

tilelise.jpg

Til Elise fra Marius

 

Fra beite til bord» er en unik matdestinasjon på Helgeland! Denne flotte restauranten tilbyr inspirerende retter med fokus på lokale kvalitetsråvarer. Vakkert beliggenhet i landlige omgivelser i Utskarpen.

Tilbyr også overnatting. 

Lånan

Utværet Lånan

Lånan er en øygruppe i Vega kommune som ligger tre mil ut i havet, nordvest for hovedøya Vega. Øygruppen er det største dunværet i verdensarvområdet.  I løpet av et besøk til Lånan vil du lære mer om den unike tradisjonen med å passe ærfugl.

havkanten.jpg

Havkanten

 

Havkanten er idyllisk plassert ved vannkanten på det lille fiskeværet Husvær, lengst vest i skjærgården på berømte Helgeland. Her kan du oppleve en unik ro og god atmosfære med panoramautsikt mot fjellene Syv Søstre og Dønnamannen,

skogsholmen.jpg

Skogsholmen

,

Midt i verdensarvområdet ligger Skogsholmen gjestehus, et restaurert internat som tilbyr overnatting og mat.

På internatet henger det også en fotoutstilling som viser hvordan livet var uti øyan "i gamle dager"

Helgelandtransportservice

Helgeland Transportservice

Trenger du noen form for transportmiddel til lands på Helgeland, så fikser Helgeland Transportservice det meste. De  tilbyr bilutleie i samarbeid med Hertz, flybusstjenester i Sandnessjøen og Mo i Rana, og kan skreddersy din opplevelse på Helgeland med turkjøring og minibussutleie på forespørsel.

Træna

Aloha café

Aloha café ligger på Træna, Norges eldste fiskevær. Her tilbys lunsjmat, kaffe, kaker, milkshake og smoothie i tillegg til spesialiteter som Fish’n Chips og Træna-Hawaiiburgere mm.

torshavn.jpg

Torshavn

Torshavn på Lurøy ligger rett i havkanten og har fantastisk utsikt over Helgelandskysten.  Om sommeren står de kulinariske opplevelsene i kø på restauranten og det er fokus på gode råvarer fra distriktet. 

klokkergården_rødøy

Klokkergården

Klokkergården ligger ved foten til det kjente landemerket fjellet Rødøyløva på Helgelandskysten. Herregården har en vakker beliggenhet med mange muligheter for friluftsliv og et mangfold med aktiviteter.

Som gjest på Klokkergården får du oppleve varme og gjestfrihet i nostalgisk miljø med historisk sus.

skålvær.jpg

Skålvær velforening

Skålvær ligger lengst vest i Alstahaug kommune. Midt i leia mellom Herøy og Vega. Skålvær har en lang historie som handelssted på Helgeland. Stedet er i dag fraflyttet,  men store deler er nå et statlig sikret friluftsområde, og innbyr til utfart og rekreasjon. 

oscarbrygga.jpg

Oscarbrygga

Like under Polarsirkelen, på Tonnes, ligger OscarBrygga. De tilbyr overnatting i rorbuer og rom på bryggekanten, med utsikt mot skipsleia og Hestmannen, samt båter for utleie.

I sommersesongen er restauranten åpen daglig for servering av lokale fiskeretter og annen hjemmelaget mat.

Sjokoladebrygga (Medium).jpg

Sjokoladebrygga

Nord på Dønna har Heidi forvandlet en gammel fiskebrygge til det som kanskje er verdens minste sjokoladefabrikk. Her serveres det himmelsk økologisk sjokolade og andre god saker i vakre omgivelser.

Sea Adventure Helgeland RIB og båtskyss (Small).jpg

Sea Adventure Helgeland

Kanskje leter du etter et cruise for deg og dine, for å noe av det flotteste Helgelandskysten har å by, akkurat når det passer dere? Eller trenger dere ganske enkelt en skyssbåt? Sea Adventure Helgeland kan komme dit dere er, og ta dere dit dere vil.

vevelstad_heading-0868 (Small).jpg

Vevelstad gjestegård, rorbuer og båter

Vevelstad Gjestegård tilbyr overnatting i historiske omgivelser like ved sentrum av Vevelstad. Gjestegården byr på hjemmelaget tradisjonsmat, og gårdsbutikk på stabburet. Ved sjøen ligger 3 rorbuer med høy standard. De som ønsker kan også leie båt.

bottom of page